Aanmelden

Hoe meld ik mij aan als deelnemer aan de Stichting Keramisten Noord-Holland?

Keramisten kunnen zich als deelnemer aanmelden door onderstaand contactformulier in te vullen. Als deelnemer kunt u uw werk tonen (en mogelijk verkopen) tijdens de grote groepsexposities. U krijgt een vermelding met toelichting en foto's onder "deelnemers" op de home pagina van deze website. Bij de Landelijke Atelierdagen wordt er vanuit de stichting extra promotie gemaakt voor de ateliers van de leden. Onder de kop "exposities" van de website kunnen wij uw persoonlijke exposities plaatsen. Zo ook op de Facebookpagina.

Het is nog niet zeker of de wat verouderde en kostbare traditie van de gedrukte keramistengids voortgezet zal worden.

Aanmelden kan op ieder moment. Afmelden tenminste 2 maanden voor einde van het jaar; er kan geen gedeeltelijke restitutie van de jaarbijdrage worden gegeven.

Om de doelstellingen en kwaliteit binnen de SKNH te waarborgen zijn er een paar regels voor de acceptatie van nieuwe deelnemers:

 • U bent woonachtig in de provincie Noord-Holland.
 • Het keramische werk moet oorspronkelijk zijn, er moet authenticiteit, een eigen stijl uit spreken.
 • Er wordt een goede technische kwaliteit van het keramisch werk verwacht.
 • Het werk mag uit mixed media bestaan, mits keramiek de hoofdmoot is.
 • U heeft al eerder geëxposeerd. Indien niet moet u er wel toe bereid zijn; we geven u graag advies.
 • Er wordt verwacht dat uw exposities professioneel zijn opgezet. De benodigde sokkels en dergelijke hebt u zelf.
 • Voor de website worden goede foto's verwacht, ook hier spreekt professionaliteit uit.

 De ballotage zal op basis van uw presentatie in beeld en woord gebeuren. Bij twijfel of vragen wordt een atelierbezoek gepland om het werk te bekijken. 

 

Aanmeldformulier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Wat zijn de kosten?

Voor 2018 blijft de bijdrage €55. In februari ontvangt u daarvoor de rekening. Tijdens exposities worden verkoopopbrengsten via de Stichting geïncasseerd, 20% commissie is voor de stichting. De stichting is niet BTW-plichtig. 

Samenvatting van de aan het SKNH-lidmaatschap verbonden kosten:

 • Jaarlijkse contributie € 55.(2018)
 • SKNH exposities: geen deelnamekosten, maar wel 20% commissie over verkocht werk.

 

Speciale regelingen

Wie zich bedenkt na gestopt te zijn, kan binnen een jaar zonder inschrijvingskosten en ballotage de deelname aan de Stichting hervatten.
Oud-deelnemers die niet meer in Noord-Holland wonen kunnen 'buitengewoon deelnemer' worden tegen de gewone jaarlijkse bijdrage; zij kunnen dan meedoen aan de exposities.

 

Welke informatie hebben wij nodig voor de website?

 • vier foto's (zie onder);
 • volledige naam, adres, email- en/of website-adres;
 • de te vermelden teksten (zie onder);
 • gegevens over uw lopende of komende exposities, en/of info over cursussen en workshops.


foto's: Alle objecten worden getoond als plaatjes van 300 pixels hoog. Wij dragen zorg voor de juiste verkleining, mits de ingeleverde foto's minimaal 300 pixels hoog zijn. De file zal dan 0,5 à 1,0 MB groot zijn. Kleinere foto's kunnen we niet in behandeling nemen. De foto's kunnen als jpg, tif of png files worden aangeleverd. Voor elke foto kunt u een onderschrift geven: dat kan een (korte) titel zijn, en/of een enkele aanduiding van de afmeting van het object, bijvoorbeeld de hoogte of doorsnede in cm ('h24', 'd35'). Specificeert u geen onderschrift, dan komt er niets te staan (dus ook niet 'geen titel').

teksten: De 'statement' tekst die op de kop van uw foto-pagina komt te staan is maximaal 75 woorden lang.  De websiteredactie behoudt zich het recht voor om de tekst zo nodig iets aan te passen en om typo's e.d. te verbeteren. Op een (niet verplichte) extra pagina kunt u informatie kwijt over uw achtergrond, werkwijze, exposities, cursussen en dergelijke.

 

Nadere informatie.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u terecht bij het secretariaat, zie onze contactpagina.