Nadere informatie

Ik hield mij als beeldend kunstenaar aanvankelijk bezig met tekenen, portret en etsen. Pas veel later ben ik overgestapt naar boetseren en beeldhouwen. Mijn belangrijkste leraar en inspirator daarbij was Joop Hollanders, zelf beeldhouwer en docent. Hij begeleidde mij vele jaren.

 

Nadat ik een prijs won bij Triade in 1998 en werd uitgenodigd om te exposeren in de beeldentuin ‘De Booghgaard’ te Callantsoog, besloot ik meer met mijn beeldhouwwerk naar buiten te treden.

Mijn beelden worden gekenmerkt door emoties, die op een bepaald moment sterk spelen in mijn eigen belevingswereld. Zo is bijvoorbeeld in een bepaalde periode een serie dubbelgezichten ontstaan, die verwijzen naar het tegenstrijdige in de mens. Thema’s als de schepper en vernietiger of jeugd en verval, zijn op deze wijze uitgebeeld. Anatomie, beweging en emotie vormen de basis voor mijn werk. Het menselijk lichaam of het menselijk gezicht is altijd mijn uitgangspunt. De beelden en emoties zijn herkenbaar en zijn wel eens aangemerkt als archetypen.

 

Het werken met steen heeft mij lange tijd bekoord, maar de laatste jaren houd ik mij meer bezig met keramiek. Kenmerkend voor mijn werk in keramiek zijn vrouwen die ontstaan uit een bol. De man en vrouwbeelden (anima animus) en engelen keren ook steeds terug in mijn werk. Ook fantasie portretten boetseer ik graag.

Ieder beeld heeft zijn eigen verhaal en spanning. Als de toeschouwer het herkend is voor mij het beeld geslaagd.

 

Ik exposeer twee keer per jaar samen met de Stichting Keramisten Noord Holland. Verder exposeer ik regelmatig in beeldentuinen, o.a. in de Booghaard in Callantsoog en in Mariënheem in Raalte. Ook is mijn werk te zien in diverse galeries tijdens wisselende exposities, o.a. Galerie Windkracht 13 te Den Helder en tijdens de Kunst10Daagse in Bergen.

 

Ook werk ik regelmatig in opdracht.

Zo heb ik o.a. een schaal ontworpen voor het Prinses Maxima Centrum, genaamd De Maxima schaal, ook de Maxima bloem is een item welke speciaal is gemaakt voor het Prinses Maxima Centrum.

 

Voor meer informatie kunt U kijken op mijn website:

www.shirleyweiffenbach.nl