Saskia Peschar

Al ruim 15 jaar ben ik gefascineerd door keramiek. Na lessen bij o.a. Anita Manshanden en Andre Boerman op de Volksuniversiteit in Haarlem, begon ik in 2007 aan de opleiding bij de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda. Ik behaalde mijn diploma in 2010.

Het was het begin van een, waarschijnlijk levenslange, liefde. Klei laat me niet meer los. Ik hou van deze ambachtelijke kunst. Mijn werk verandert over de jaren. Na gebruiksgoed (kommen, vazen) kwam de ontwikkeling naar bouwsels en grotere ruimtelijke abstracte objecten. Vormen, lijnen, beweging en verbinding blijven de inspiratiebron. Recent volgde ik een twee daagse masterclass “Streven naar perfectie” bij Wim Borst.

Het thema van mijn meest recente werk is Hersenspinsels/gedachtengoed, waarin ik zoek naar een vormentaal waarbij chaos, harmonie en spel elkaar aanvullen. Ook de technische kant van mijn werk heeft steeds meer aandacht gekregen. Ik stook mijn werk aardewerk of steengoed, ik gebruik (sinter)engobes, body stains, lusters en glazuren. Vooral in mijn bouwsels gebruik ik ook hout, touw en metaal. Ik werk graag in opdracht.

 

Ik geef in mijn atelier in de Waarderpolder in Haarlem lessen handvormen aan kleine groepen beginnende en meer gevorderde cursisten.

Met een groep beeldende kunstenaars vanuit het ateliercomplex en enkele anderen exposeer ik regelmatig. Recentelijk tijdens de Kunstlijn 2019.

 

Eerder exposeerde ik bij

  • De Kunstkelder Haarlem, 2016
  • Kunstlijn. Haarlem, 2016,2017,2018,2019
  • Galerie De Kolk in Spaarndam (2017)
  • De expositie in Park Merwestein in Dordrecht (2018)
  • Spaarne Gasthuis Hoofddorp, voorjaar 2019


Contactgegevens:

Ook (op afspraak) in mijn atelier:
A. Hofmanweg 1a.

Haarlem

0625484195

s.peschar@gmail.com

Mijn werk is te zien op

Facebook

Instagram en

Kunstinzicht