Nadere informatie

Keramiek Cursus

Een kleicursus voor beginners en gevorderden, die de basistechnieken van werken met ringen, plakken, drukmallen, decoreren en glazuren van keramiek willen leren en/of verder willen ontwikkelen.

Er wordt gewerkt in goed geoutilleerd atelier met een persoonlijke begeleiding, de groepen zijn maximaal 7 personen.

 

De lessen zijn 1 maal per week of 1 maal per 14 dagen 2,5 uur, door de individuele begeleiding kunt u het hele jaar instromen, informeer naar de mogelijkheden!

 

De lessen worden gegeven op de dinsdagmorgen, dinsdagavond, woensdagmorgen, woensdagavond of donderdagmorgen.

*Als afsluiting van het seizoen kunt U zich inschrijven voor een 1-daagse raku workshop.

 

Kleiworkshops

Bent u voor een groepje op zoek naar een leuke en creatieve workshop? Kom dan naar mijn atelier in Zwaag en maak kennis met het veelzijdige materiaal klei. De workshops zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor mensen die nog nooit met klei hebben gewerkt. Op het einde van de workshop zult u versteld staan wat u hebt gemaakt een uniek werkstuk waar u trots op kan zijn!

U kunt kiezen uit verschillende leuke kleiworkshops vanaf 3 uur tot 2 dagen, tijdens alle workshops wordt u voorzien van koffie, thee, een drankje en versnaperingen.

U maakt bijvoorbeeld een dikke dame in badpak, een Lady in een prachtige jurk, schapen, allerlei vogels voor in huis en tuin of u boetseert het gezicht van uw vriendin of collega tijdens de workshop smoelenwerk.

U kunt uw werkstuk, na het drogen en bakken op 980°C, thuis beschilderen met acrylverf maar wilt u een afwerking waardoor uw kunstwerk een ware eyecatcher wordt dan boekt u een glazuur- of schilderworkshop. Op de site vindt u daarover alle informatie.

 

U kunt een workshop boeken met een groep vanaf 6 personen, de datum en de workshop wordt in goed overleg gepland. Voor een goede begeleiding zijn sommige workshops voor maximaal 8 personen. Bent u met meer mensen dan wordt in overleg met u een passend programma samengesteld. U kunt dan ook een gezamenlijk kunstwerk maken, bijvoorbeeld een totem of vogels die op een grillige tak worden verlijmd. Zo wordt het kunstwerk een tastbare herinnering aan het uitje, informeer naar de mogelijkheden. Bij groepen groter dan 12 personen wordt er in overleg uitgeweken naar een andere locatie.

 

Alle verdere informatie over de workshops vindt u op de site www.lenievanderlaan.nl en bij vragen kunt u contact opnemen met Lenie per e-mail lenievanderlaan@quicknet.nl of telefoon 0229-240778.

 

Tot ziens in mijn atelier,

 

Lenie van der Laan